Friday, December 3, 2010

Review: Blog Pilihan

Hari ni, bersempena tarikh akhir mengundi Blog Pilihan Sesetengah Orang Malaysia, aku terasa nak buat blog review lah. Alah, memang tak bagi pengaruh apa pun. Tapi aku rasa macam best. Tak pe, kan kan? Nampak sangat aku dah terpengaruh dengan dunia korporat blog ni.
Ini ialah blog pilihan aku. Tak confidential pun.

 Blog Personal Lelaki Pilihan- Aizul | Marcello

First, sebab aku rasa header dia style. See, betul kan header bagi impak? Dia ada satu team photography yang aku tengok hasil dia sangat cantik walaupun aku tak pandai nilai hasil guna kamera gabak tu.




 Blog Personal Wanita Pilihan- Hanis Zalikha


Pada mula aku rasa dia sangat cantik. Dan memang, dia cantik. Dia model, pernah masuk realiti tv. Tapi aku rasa aku dan ramai orang paling suka bila dia bercerita tentang famili. Adik-adik yang sangat comel dan baik, mak yang cantik dan pandai buat kek. Yeah, dia memang cool. Gaya penulisan dia humble tak pernah nak kutuk orang. Paling penting, tak ada gitewwww ahakkzzahakzzz. Like.




Blog Tutorial Pilihan-MariBinaBlog

Aku baru jumpa blog ni. Itu pun lepas usha satu-satu calon untuk kategori ni. Bagi aku, blog ni bagus untuk newbie[kah?] macam aku. Banyak tips dan tutorial yang aku perlukan. Baguskan? :) Like.




Blog Personal Suami Pilihan-CursingMalay &
 SEMBANG KENCANG

Maaf, kategori ini saya agak bias.Saya ada dua pilihan tapi saya pilih ni.

Heh. Ini pun antara blog baru terjumpa. Kebetulan dicalonkan, aku terus vote. Isu semasa yang dia tulis selalu kena dengan pendapat aku. Dia sangat, berani. Guna bahasa kiasan supaya orang berfikir. Dan semestinya, header dia comel kan? Aku pun tak tahu kenapa dia tercalon dalam kategori blog suami. Dia jarang kot cerita pasal isteri dia. Sikit-sikit adalah. Tapi tak mengapa. Tetap best.


Ini, otai. Ada anak dua, dan itu antara bahan cerita dia yang menarik. susah nak describe. Tapi kalau nak sengih sambil berfikir, blog dia lah aku jejak.




Blog Personal Isteri Pilihan- Nani Rostam



Kau tahu dia siapa? Dia mak Hanis Zalikha kat atas tu. Satu anak-beranak tulis blog kecuali ayah. Memang best. Dan kenapa aku suka blog dia? Kau tengok gambar tu dan kau patut faham kenapa.




Ada satu kategori blog yang diorang tak masukkan.
Blog Ilmiah Pilihan:


Sudah tentu, Saifulislam.Com  jadi pilihan :)

2 comments:

Solihin said...

mcm mane lak dgn blog ustaz pahrol?

aisya zainal said...

Boleh pilih satu je.
Blog ust hasrizal antara blog terawal yg jadi bahan pengisian utk aku.
Penulisan dia dekat di hati. Apa dia cakap biasa sama dengan apa aku rasa.

Ustaz Pahrol, yes bagus. Pilihan masing2 lah. :)