Saturday, February 5, 2011

Bukan Salah Mydin

Perbezaan orang sedang bercinta atau sudah berkahwin. Edisi; Dari Bulat Mata Aku.

Orang yang sedang hot berangan bercinta.
Jalan-jalan bersama,ternampak barang teddy beddy bear, terus capai dan 'Nah, I hadiahkan untuk U. Sweet kan? Macam U juga, bayang sayang. '

Orang yang dah berkahwin.
Dah tak hairan dengan barang-barang teddy beddy bear. Keluar bersama untuk beli barang keperluan seperti sabun basuh tandas, deodorant dan ubat gigi sahaja. Mungkin susu anak juga.


Baru balik dari Mydin. Ternampak satu pasangan ni pilih-pilih barang rumah kat bahagian perkakas rumah. Aku agak mereka ni pasangan yang halal dah. Sebab aku rasa Mydin bukan tempat pilihan seperti Times Square, Middy, dan Pavi untuk pasangan hot bercinta tanpa ikatan.

2 comments:

wan said...

dari bulat mata,dan akal yang menafsirkannya. :)

aisya zainal said...

moga bukan akal yang dangkal. sekadar berbicara, namun ilmu tiada.